De kleding van Mouwlengte-7

Als je veel overhemden draagt voor je werk, weet je als geen ander dat het vinden van het perfecte overhemd zeer lastig kan zijn. Het liefst draag je altijd hetzelfde fijne overhemd mits je het perfecte overhemd gevonden hebt. Want vaak is de lengte niet precies wat je zoekt, of kreukelt de stof je nog net iets te veel. De pasvorm blijft ook een probleem tijdens het zoeken naar het perfecte overhemd, want wat staat er nou precies goed bij welke lichaamsbouw? Dan heb je ook nog de mouwlengte die vaak een probleem is bij de wat langere mannen. Heeft u Mouwlengte- 7 nodig of niet?

Mouwlengte- 7 wat betekend dit?

De term mouwlengte- 7 komt van de lengte van de mouw van het overhemd. De normale maat van overhemden hebben vaak mouwlengte 5, dit betekend exact dat de lengte van de mouw tussen de 50 en de 59,9 centimeter ligt. Deze lengte is gemeten van de schouder rand tot aan de manchet rand. Nou kun je natuurlijk begrijpen dat dit precies zo geld als voor een mouwlenge- 7 overhemd, alleen die is tussen de 70 en de 79,9 centimeter lang.

Hoe meet je jouw mouwlengte?

Het is een feit dat Nederlanders het langste volk ter wereld zijn. Over het algemeen is het dat wanneer je langer bent dan 1 meter 90 dat je een overhemd met mouwlengte- 7 nodig hebt. Om exact te meten wat je precies nodig hebt kun je dit als volgt meten: je laat je arm volledig naar beneden hangen, en je meet van de top van de schouder tot aan waar de duim begint.  Heb je meer van 68 centimeter op je meetlint staan? Dan heb je zeker een overhemd met een extra lange mouw nodig.

De kleding van Mouwlengte-7

Onder Nederlandse mannen zien we dat de meest voorkomende mouwlengte, mouwlengte 72 is, meestal vallen de boordmaten 41, 42 en 43 centimeter in deze range. De meeste Nederlandse lange mannen kopen een overhemd met deze maten. Wil je het toch zeker weten, koop je mouwlengte- 7 blouse dan wel bij een winkel speciaal ingesteld op overhemden bijvoorbeeld mouwlengte7.com.

Online Marketing by Mannezeggenja.nl